Video med Ådalens konfirmander er gået viralt

Efter blot fire dage rundede et Facebook opslag på Ådalskirkerne 100.000 visninger

Video med Ådalens konfirmander er gået viralt

På initiativ af sognepræst Anne Sophie Berg Ricevuto besluttede menighedsrådene i Hvilsager, Lime og Ådalen at investere en sum penge i at give konfirmanderne en sjov og anderledes oplevelse.

Man hyrede således producer, sangskriver og musiker Joachim Hejslet Jørgensen fra Sulsted til at stå for en gospeldag i Hvilsager Kirke fredagen op til vinterferien.

"Når vi valgte at bruge nogle af kirkens penge på arrangementet, synes jeg også, at både menighedsrådene, forældrene og lokalområdet skulle have et lille indblik i, hvad pengene gik til," fortæller Anne Sophie.

"Derfor hyrede jeg Mogens fra herligt.dk til at skrive et par artikler om det til kirkebladet og hjemmesiden - og lave lidt video på dagen."

Konfirmandernes fedeste fredag

Fredag inden vinterferien var alle Ådalsområdets konfirmander samlet til en sjov og anderledes dag i Hvilsager. OBS Nederst her på siden er der en video fra den forrygende afslutning. Tekst og fotos: Mogens Greve For konfirmanderne skulle fredagen op til vinterferien stå i pizzaens og gospelens tegn.

Videoen på Facebook

https://www.facebook.com/watch/?v=1074510439776715&ref=sharing
(nogle browsere angiver et lavt antal nåede personer - kun administrator kan se det aktuelle tal.

Den virale video

Da artiklerne var lagt på hjemmesiden, delte jeg på de lokale Facebook sider en kort video fra dagen - med link til artiklerne.

Et par dage senere lagde jeg en lidt længere video på Facebook - og delte den lokalt + et par steder mere - også med link til artiklerne.

Og så skal jeg da love for, at det tog fart.
Den stak helt af, og det bliver den bare ved og ved med.

Antallet af likes er fantastisk, og det er udelukkende positive kommentarer.
Skærmbilledet med 121.729 nåede personer og 773 likes er fra 22/2 22 kl. 15.12.
4/3 2022 - videoen har nu rundet 300.000.


For mange solokoncerter og for lidt gospel i lokalområderne

Generelt er det ganske få menighedsråd, foreninger, folkeskoler, partiforeninger, distriktsråd og/eller handelsliv m.m., der på sine hjemmesider prioriterer en faglig formidling til lokalområdet af sine egne gode historier.

Lokale artikler med lokale portrætter, interviews og gode lokalhistorier er et særsyn på de lokale hjemmesider.

Det betyder rent faktisk, at vi i trit med digitaliseringens indtog og de lokale mediers færre medarbejdere, ved stadigt mindre om hinanden.

Med Facebook lukker vi os inde

Vi lukker os inde i grupper og forstår ikke, at det er en væsentlig grund til, at det er stadigt sværere at få unge ind i politik og at skaffe frivillige til foreningslivet og til menighedsråd m.m.

Lokalområderne deler sig op i Facebook grupper ud fra geografi og/eller interesse - og nedprioriterer synligheden i det store fællesskabs ånd.
Koret og gospelen forsvinder ... - og erstattes af solister.

Det, som alle i alle aldre tidligere holdt sig ajour med gennem de lokale aviser og den lokale ugeavis, er blevet vekslet til lokale og gratis gør-det-selv opslag fordelt på et uoverskueligt antal lokale Facebook grupper.

Det er blevet langt sværere at skabe engagement på tværs af interesseområder, fordi vi ved stadigt mindre om hinanden
- om det, som de andre er fælles om i hver deres lille Facebook gruppe.

Kirkerne i Ådalsområdet er det bedste foregangseksempel for, hvordan helt almindelige hverdagshistorier kan gå fra at være små, lukkede fester, til at være én åben kæmpe fest - ved at prioritere fortællingen.